Steaua a disputat marți al doilea amical al verii, contra grupării maghiare Videoton. După 0-0 cu Rubin Kazan, sâmbătă, campioana României a pierdut în fața vicecampioanei Ungariei, scor 0-1. ProSport vă prezintă cum s-au mișcat fotbaliștii lui Reghecampf în primul meci de la aflarea deciziei că UEFA le va permite să joace în preliminariile Ligii Campionilor.
Tătărușanu – Nu prea a avut ce apăra în prima repriză. A scos de sub bară o lovitură liberă, în minutul 37.
Râpă – Problema pe care o avea în momentul transferului la Steaua, aceea că nu urca destul de mult în ofensivă, pare să fi fost rezolvată. Titularizat în banda dreaptă în locul accidentatului Georgievski, Râpă s-a achitat și de sarcinile defensive, dar și-a ajutat și colegii din atac cu câteva centrări de calitate.
Gardoș – Înlocuitorul lui Szukala a fost imperial în defensivă, unde a câștigat aproape toate duelurile aeriene. În partea secundă a avut mari probleme cu rapidul Lupeta. Rămâne o soluție bună oricând și ca titular.
Chiricheș – Nu a ieșit în evidență cu celebrele sale incursiuni ofensive, dar în apărare nu a avut probleme cu atacanții maghiari. Încă se recuperează după accidentarea suferită în meciul cu Dinamo.
Latovlevici – Puțin tensionat în startul meciului, s-a calmat pe final și a reușit să își ajute echipa. A trimis o centrare bună pentru ocazia lui Adi Popa (14) și a șutat extrem de periculos în minutul 42. Lato se dovedește același jucător solid în defensivă și extrem de incisiv atunci când are mingea în preajma careului advers.
Bourceanu – Metronomul Stelei nu a greșit nici în meciul cu maghiarii. A fost mintea limpede de la centrul terenului și filtrul tuturor baloanelor ce porneau spre ofensivă.
Pintilii – Ușor obosit, Pintilii a avut câteva intervenții inexacte. El l-a scăpat din vedere pe Caneira la faza golului maghiarilor, dar rămâne în continuare unul dintre preferații lui Reghecampf.
Adi Popa – Micuțul mijlocaș dreapta a pătruns mai des ca de obicei în zona centrală și s-a aflat în poziții de finalizare în câteva rânduri, cea mai periculoasă fiind cea din minutul 14.
Iancu – Posesorul unei tehnici bune, nu a reușit totuși nicio fază remarcabilă în meciul cu Videoton. Fotbalistul venit de la Viitorul a fost folosit pe postul obișnuit al lui Rusescu, plecat între timp la Sevilla.
Tănase – La fel ca în celelalte perioade precompetiționale, mijlocașul a arătat o dispoziție la efort cu adevărat remarcabilă. A recuperat în jumătatea proprie, a încasat chiar și un galben în tentativa de a-și ajuta colegii din apărare, dar a arat și banda stângă în căutarea culoarelor spre poarta adversă. Se prezintă foarte bine din punct de vedere fizic.
Nikolic – Nu a bifat în caseta tehnică nici măcar o ocazie importantă, dar a rămas în amintirea celor care au văzut meciul cu faza haioasă din startul primei reprize, când a reluat total aiurea cu capul o centrare de pe dreapta. A fost înlocuit în minutul 54 cu un fundaș, Pârvulescu, iar Steaua a exersat sistemul 4-3-3, fără un vârf împins, același pe care îl preferă la Barcelona și Tito Vilanova.
Stanciu – A intrat la pauză în locul lui Gabi Iancu și postat în spatele vârfului Nikolic. După ieșirea muntenegreanului, a fost vârf central, dar a fost retras ca mijlocaș central dreapta după intrarea lui Răduț. A centrat bine de câteva ori și a părut că se simte bine în noul rol în care l-a distribuit Reghecampf. Stanciu a fost cel mai activ stelist, alături de Tănase.
Pârvulescu – Nu s-a remarcat cu nimic, chiar dacă o bună perioadă a jucat ceva mai avansat ca de obicei, deoarece Latovlevici a rămas în continuare pe postul de fundaș stânga.
Răduț – Intrat după pauză, nu și-a găsit locul în echipa Stelei.
Mihai Costea – A fost periculos la chiar prima fază de la intrarea sa pe teren, iar după aceea s-a zbătut mult în preajma careului advers, unde a încercat să intre în combinații. Nu a bifat prea multe realizări, dar a demonstrat ceva mai multă ambiție ca de obicei.
L. Filip – Discret, cu o prestație în nota obișnuită. Atipic pentru el, a avut și o urcare în ofensivă, însă fără urmări importante.
Florin Niță – A avut ceva mai mult de furcă decât Tătărușanu, dar s-a achitat cu brio de sarcini. Mereu pe vârfuri și atent, portarul venit de la Chiajna își poate depune oricând candidatura pentru postul de titular. Niță s-a remarcat în fața lui Lupeta, în minutul 86, când a scos un gol ca și făcut.
Prepeliță – Nu a avut șansa de a bifa realizări importante cât a stat în teren.
D. Bratu – A jucat prea puțin pentru ca jocul lui să poată fi caracterizat.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER